Farbanje

Kada sam molio da se u Zadarsku ulicu uvede ograničenje brzine za vozila zbog blizine škole, širine kolnika i općenito nepostojanja uvjeta i preglednosti da se dopusti brža vožnja, tada sam dobio odgovor od vlasti kako nema novaca. Moj odgovor je bio da ću osobno platiti boju potrebnu da se na kolniku iscrta oznaka ograničenja brzine i druga upozorenja. Naravno, nikada nisam dobio odgovor na svoj prijedlog.

Sramota je što političari iz vijeća GČ Gornji Grad te općenito osobe zadužene za promet u Gradu ne uočavaju nedostatke i komunalne probleme i ne vode računa o poduzimanju odlučnih mjera za povećanje sigurnosti prometa, kao da do sada nismo bili svjedočili svakojakim nemilim događajima.

Primjerice, sada u jeku ljeta kada se obnavljaju oznake na cestama zašto se ne učini iskorak i pješački prijelazi dodatno istaknu crveno-bijelim kombinacijama, tamo gdje je to potrebno ograniči brzina prometovanja i iscrtaju velike i uočljive oznake na kolnicima, tamo gde je to moguće i porebno označe i iscrtaju linije biciklističkih traka te općenito zašto se naši kolnici, kada već mnogi nisu renovirani, barem ne oplemene s oznakama koje će doprinijeti preglednosti i urednom odvijanju svih oblika prometa? Pa riječ je o najprostojim trendovima i komunalnim iskoracima koje možemo vidjeti i kod nas, u Republici Hrvatskoj, posebno u turističkim mjestima na našem Jadranu. Nemamo novca za boje? Možda se financijska situacija u Gradu popravi kada građanima kroz koji mjesec na račune sjednu ovrhe za komunalnu naknadu…..tada će, ako  ništa, biti novca za boje, a možda i još pokoji zahvat koji će smanjiti komunalni nered kojemu sada svjedočimo. Ovako građanima ostaje samo da se pitaju za što uopće plaćaju komunalnu naknadu i gdje, u što i kome njihovi novci odlaze.